La nostra carta de vins, entre les millors de Catalunya segons el jurat dels Premis CartaVi

Aquest passat 3 de maig, l’Associació Vinícola Catalana va donar a conèixer els guanyadors de la desena edició dels Premis Cartaví 2021

I…sorpresa! Vam saber que Quatre Molins ha estat guardonat amb el premi a la millor carta de vins de la categoria A de la província de Tarragona.

Vam tenir l’honor de recollir el premi al costat dels altres escollits, que van ser La Boscana de Bellvís (Lleida), Entre dos mons de Palamós (Girona), L’O de Sant Fruitós de Bages (Barcelona) i Windsor (Barcelona ciutat), entre d’altres.

A la província de Tarragona, també va ser guardonat el restaurant Lo Típic del Mediterrani (L’Ampolla) en la categoria B i El Cortijo (Montblanc) en la categoria C.

Volem agraïr a la organització i el jurat dels Premis Cartavi aquest reconeixement. I de la mateixa manera a tots els restaurants escollits volem donar-los la nostra més sincera enhorabona! És un plaer compartir la passió vinícola amb vosaltres!

Però… què és el Premi Cartaví?

El Premi Cartaví és un concurs anual que destaca els restaurants d’arreu de Catalunya que s’ocupen i preocupen de promocionar els vins emparats dins les 11 denominacions d’origen català. L’Associació Vinícola Catalana n’és l’entitat organitzadora que vol acostar la cultura dels vins elaborats i la sommelieria al consumidor.

Dins d’aquesta convocatòria s’hi distingeixen diverses categories. Primerament, hi ha la categoria A amb menús de 40 euros o més (on ha participat Quatre Molins), seguidament, la categoria B amb menús d’entre 20 i 40 euros i finalment, la categoria C de menys de 20 euros. Tots ells sense incloure la carta de vins dins el menú.

En la primera fase es van fer públics els quatre restaurants finalistes de cada categoria i província. En total 60 finalistes. I en la segona fase, es van escollir els cinc finalistes de cada categoria, proclamant-los com a guanyadors.

La nostra carta

La nostra carta de vins, que actualment compta amb més de 300 referències, ha estat creada amb la finalitat de ser còmoda i fàcilment manejable per l’usuari. Es tracta a la vegada d’una carta molt explicativa i estretament vinculada amb la terra i la seva tasca de divulgació de vins de la nostra zona, la comarca del Priorat.

És una carta singular que classifica les denominacions d’origen i els seus cellers en mapes comarcals. I, alhora, diferencia a primera vista els vins blancs, negres i rosats.

Fullejant la carta podem trobar vins simbòlics de la primera anyada del “Priorat modern” com l’Scala dei Cartoixa o el Clos Garsed, també tenim referències de cava i Corpinnat o vins dolços i generosos per acompanyar les postres.

Si quieres consultar la carta puedes hacerlo aquí.

El nostre equip

Per part nostra només podem dir gràcies a tots els que ho heu fet possible. Agraïr a tot l’equip que conforma Quatre Molins, perquè som una gran família i entre tots compartim una passió que ha esdevingut la nostra l’essència. Als nostres proveïdors també, perquè sense la seva confiança i els seus productes de qualitat aquest premi no seria possible. També molt especialment al nostre company de sala Jordi Vergés, un veritavble enamorat dels vins que reflexa en la seva feina dia a dia aquesta passió. Sense ell no hauria estat possible aquesta carta de vins i molt menys aquest premi. I per suposat, a tots els clients que dia rere dia aposten per Quatre Molins i les seves experiències gastronòmiques.

Seguirem treballant per a aconseguir nous reptes. Però avui, ens omple d’orgull i satisfacció poder dir que som els guanyadors del Premi Cartaví!!