Els Vins

ELS VINS

Des de Quatre Molins valorem la tradició vitivinícola de la nostra comarca, treballant exclusivament amb els vins de la DO Montsant i de la DOQ Priorat. 

El cultiu de la vinya i la producció de vi a la regió són una tradició mil·lenària que, amb el ressorgiment dels darrers anys, ha estat reconeguda internacionalment per la peculiaritat i el caràcter dels seus vins. Vins que representen el territori, el clima i les pràctiques culturals dutes a terme pels pagesos, Viticultors, enòlegs i vinaters prioratins. Són vins que parlen de paisatge, d’esforç i que transmeten una essència única. Al nostre celler hi trobareu nombroses referències entre vins negres, blancs, dolços, rancis, vermuts, misteles…, dels diferents pobles, en diferents formats d’ampolla, de múltiples anyades així com algunes verticals. 

Aquesta és la nostra filosofia; donar a conèixer els vins i els cellers locals i, d’aquesta manera, ajudar que el Priorat sigui un lloc millor per poder-hi treballar i sobretot per poder-hi viure. Ja que al terme no s’hi produeixen vins amb bombolles, hem fet una selecció d’escumosos catalans i també d’algun vi dolç internacional.

MARIDATGES

A part de la carta de vins, també oferim tres harmonies diferents per maridar els menús amb un vi per cada aperitiu, plat i postres. (preu en funció del menú escollit):

Maridatge Cap de Ruc, amb vins del celler Ronadelles de Cornudella de Montsant, soci fundador del Restaurant Quatre Molins: 35 € / 55 €

Maridatge Gran Selecció, amb diferents vins DO Montsant, DOQ Priorat i escumosos catalans: 45 € / 65 €

Maridatge Selecció Especial, amb un recorregut històric de la comarca amb grans vins de guarda: 85 € /140 €

Maridatge Selecció Especial

Aquesta és una selecció de vins amb algunes de les referències més velles que tenim al celler.

No és cap secret que els vins del Priorat milloren amb el temps. És per aquesta raó que hem preparat meticulosament aquest maridatge, perquè qui vulgui, pugui tastar els vins de les escasses ampolles que queden d’aquestes anyades.

– Finca Can Martí 2011 de Torelló
– Usatges Blanc 2005 de Costers de Siurana
– Coma Alta 2009 de Mas d’en Gil
– Mas d’en Compte blanc 2007 de Celler Cal Pla
– Les Brugueres Antecessor 1997 de la Conreria d’Scala Dei
– Les Solanes 2002 de Cims de Porrera

 

– Gueta-Lupia 1999 de Bordalás García
– Coranya 2004 de Sangenís i Vaqué
– Maria Roig 2016 de Solà Raventós
– Vermouth Dos Déus Reserva de Priorat Lab
– Memòries de Cornudella Solera  1928 de Celler Ronadelles
La grandesa d’aquest vi blanc radica en la seva elegància i equilibri, un tribut a la terra que ens ofereix moments únics en nas i en boca.
La celebració comença amb aquest espumós captivador, un autèntic homenatge al territori i testimoni del talent dels seus creadors.
Aquest vi blanc emblemàtic representa la noblesa del Priorat amb la seva intensitat i caràcter mineral, consagrat com una de les creacions més distintives de la regió.
Un vi negre que representa l’evolució del Priorat modern, amb una complexitat i estructura inoblidables, consolidant-se com un dels grans clàssics de la zona.
Un blanc de llegenda que celebra la riquesa històrica del Priorat i les seves tradicions vinícoles ancestrals.
Una obra mestra del Priorat que destaca per la seva potència i intensitat, fruit de la passió i dedicació dels seus artífexs.
Un vi negre amb gran concentració de fruita i tanins madurs, símbol de l’esperit avantguardista i visionari dels seus creadors.
Un vi negre elegant i sofisticat que representa l’excel·lència enològica del Priorat, una creació icònica que perdurarà en el temps.
Aquest vi negre amb caràcter i personalitat reflecteix la força i l’essència del Priorat, un autèntic tresor vinícola.
Un vi blanc fresc i viu que captura l’esperit innovador del Priorat, una proposta emocionant per als amants del vi.
Un vermut únic per les postres. Sofisticació que celebra la creativitat i l’audàcia dels seus elaboradors, una autèntica joia enològica.
Un vi dolç de solera amb una complexitat i profunditat increïbles, una obra mestra que encapsula l’herència i la història del Priorat.

Temps era temps...

Cronologia de la història del Priorat i la seva relació amb el món del vi.

Guanyadors dels Premis CartaVí

Millor carta de vins de la província de Tarragona als Premis CartaVí.

Descobreix el primer vi embotellat amb el segell de la Denominació d’Origen Priorat, una joia enològica amb més de mig segle d’història. Elaborat meticulosament amb Garnatxa i Carinyena, aquest vi captura l’essència de les antigues tècniques de vinificació, transmeses pels monjos cartoixans que van iniciar la vinicultura al Priorat al segle XII. Aquest tresor líquid, envellit en barriques grans i velles, et transportarà a les arrels d’aquesta emblemàtica regió vinícola.
Endinsa’t en la revolució que va transformar el Priorat en una de les regions vinícoles més importants del món. L’any 1989, un grup de 10 joves ambiciosos i decidits van unir-se per elaborar vins d’alta qualitat en una comarca que lluitava per sobreviure. Amb la seva visió i emprenedoria, van crear el Clos Garcet 1989, el primer vi de l’anomenat “Priorat modern”. D’aquesta anyada icònica, només es van produir 8.000 ampolles, convertint-se en un testimoni únic d’aquells valents que van creure en el potencial del terreny i el clima del Priorat. A Quatre Molins, t’oferim aquesta part d’història en una ​ampolla, un vi que celebra la resiliència i la innovació dels seus creadors.

Joies enològiques

Sempre a la recerca de les Joies Enològiques

A Quatre Molins som uns autèntics cercadors de les joies enològiques més exclusives! La nostra passió per l’enologia ens impulsa a buscar els relats més purs, les anyades més especials, les vinyes més ben cuidades i els processos de vinificació més artesans per oferir als nostres clients una experiència única en cada copa. Amb una cura exquisida per ​cada detall, ens esforcem per oferir una selecció de vins i una bodega única i memorable.

El resultat en són una bodega acurada que constitueix un viatge al terrer, i uns maridatges excepcionals que oferim a la nostra clientela.

El Renaixement del Priorat: Dos vins històrics que van marcar una era:

Vins icònics

Vins icònics inclosos al nostre maridatge “Selecció Especial” i cellers llegendaris del Priorat que us recomanem

Descobriu la grandesa del Priorat a través d’aquesta selecció icònica de vins, un recorregut pels cellers més emblemàtics i les seves creacions més aclamades:

Aquesta selecció única de vins icònics, curosament escollida, us permetrà gaudir de les autèntiques joies del Priorat, descobrint la seva extraordinària diversitat i excel·lència enològica. Des de les elaboracions més tradicionals fins a les propostes més innovadores, aquests vins són el resultat de la passió i dedicació dels seus creadors i del caràcter únic del territori del Priorat.

Visitar aquests cellers emblemàtics i tastar les seves creacions icòniques és una experiència inoblidable per a qualsevol amant del vi. Amb aquesta selecció, us convidem a endinsar-vos en el món del Priorat i a explorar la riquesa i la grandesa d’aquesta regió vinícola de renom internacional.

No dubteu a apropar-vos als cellers per conèixer de primera mà els secrets de l’elaboració dels seus vins, les històries que amaguen darrere de cada ampolla i l’amor pel treball ben fet que defineix els artífexs del Priorat. Cadascun d’aquests vins icònics representa una part de la història i l’esperit d’aquesta terra privilegiada, un viatge enològic que us captivarà i us deixarà amb ganes de més.

Una mica d'història

Més informació sobre la cronologia dels nostres vins del Priorat clica AQUÍ.

La nostra carta de vins

Si vols conèixer la nostra carta especialment seleccionada pels nostres menús, clica AQUÍ.