Rafel Muria

Rafel Muria, al Restaurant Quatre Molins

Rafel Muria el xef de la mel, al capdavant del projecte Quatre Molins

Rafel Muria arriba a Cornudella amb 23 anys, de la mà del celler Ronadelles per inaugurar una nova etapa del restaurant Quatre Molins. Des del primer moment té la intenció de fer una cuina contemporània que dibuixi els paisatges de la nostra terra. A Quatre Molins es tracta de posar en valor els productes i varietats autòctones per actualitzar la tradició culinària.

Rafel és nascut a El Perelló en un família de llarga tradició abellera. Crescut entre flors i eixams, la mel defineix el seu imaginari més íntim aconseguint un llenguatge absolutament personal i nou.

Trajectòria de Rafel Muria abans de Quatre Molins

El xef de Quatre Molins és diplomat al 2012 a l’Escola Hofmann de Barcelona. A partir d’aleshores comença la seva carrera professional al Restaurant Villa Retiro de Xerta (una estrella Michelin). Posteriorment iniciarà un impressionant recorregut per restaurants d’alt prestigi internacional. Cal anomenar el Restaurant Michel Bras a Lagiole, França (tres estrelles Michelin), o Villa Maiella a Pescara, Italia (una estrella Michelin). Aquesta trajectòria es veurà culminada en arribar a ser el segon xef a l’exclusiu restaurant parisenc L’Atelier de Joel Robuchon Saint-Germain (dues estrelles Michelin). Allí completarà un aprenentatge que li dóna una visió jove, lliure i heterodoxa de la cuina tarragonina.

Premis i reconeixements

El treball de Rafel Muria al capdavant de Quatre Molins ha assolit el reconeixement de diverses figures principals de la gastronomia i l’alta cuina. Alguns d’aquests reconeixements han vingut per part de la crítica especialitzada, publicacions i premis importants.

Parlar de Rafel Muria és fer-ho del guanyador de l’exigent Concurs Nacional de Gastronomia Tonyina Roja BALFEGÓ (Xef Balfegó) en la seva edició de 2018. La seva Royal de Sangatxo de Tonyina Roja li va arrencar 100 punts a Martín Berasategui, la puntuació màxima.
Segons va confessar el xef de 10 estrelles Michelin, “mai a la vida havia donat aquesta puntuació en cap concurs a cap cuiner”.

Rafel Muria és un xef senzill, humil, aparentment vergonyós i amb la inquietud del que vol aprendre cada dia.
Aquesta humilitat no li ha impedit seguir recollint nous èxits: la seva meteòrica carrera s’accelera encara més amb la selecció com a candidat a Cuiner Revelació Madrid Fusión 2019. Aquesta nominació el va fer saltar definitivament a la primera línia, situant-lo com un dels xefs a tenir en compte dins de l’ escena gastronòmica nacional.

Amb aquest fascinant punt de partida, molta feina, tenacitat i valentia, Rafel avui fa anar cinc idiomes per enfrontar-se a tot en aquesta professió.
La seguretat, l’equilibri, i un gran coneixement del producte i les tècniques són, malgrat la seva joventut, alguns dels seus punts forts que destaquen en el xef Rafel Muria.